روز زن در روسیه در روسیه یکی از جشن هایی که واقعا از اهمیت خاصی برخوردار هست و حتی از جشن سال نو برای روس ها اهمیت دارد روز زن هست که هر چند در همه جای دنیا در روز هشتم مارچ روز جهانی زن نام دارد ولی در روسیه روز تعطیل رسمی بوده و حال و هوای جشن فرق دارد و همانطور که میدانید آقایان در روسیه احترام خاصی به خانم ها دارند و این را در شخصیت والای ولادیمیر پوتین حتی در جوامع بین المللی دیده ایم . در روسیه آقایان در این روز به خانم ها تبریک گفته و در محل کار به همکاران خانم حتما کادو و شاخه گل هدیه میدهند . گل برای خانم هادر روسیه بهترین و خوشحال کننده ترین هدیه هست فقط یادتان باشه که در جشن ها و در روز زن در روسیه تعداد گل که هدیه میدهید باید فرد باشد (تعداد زوج برای مراسم عزاداری هست)معروف ترین گل که در این فصل زیاد هست میموزا نام دارد (معادل فارسی آن را نمیدانم اگر میدانید در کامنت بگویید)که به خانم ها هدیه میدهند البته گل دیگر مورد علاقه روس ها گل لاله هست . جالبه این را هم بگم در روسیه رسم بر این هست وقتی برای دوستان و نزدیکان می خواهند کادو بدهند از وس می پرسند چی نیاز داره تا کادویی داده شود که مورد مصرف باشد و نه برای رفع تکلیف
خب حالا کمی از فلسفه روز زن بگویم :(روز زن در روسیه)
روز جهانی زن از جنبشی کارگری شروع شد و به رویدادی در سال تبدیل شد که سازمان ملل متحد آن را به رسمیت شناخته است.
بذر این ماجرا در سال ۱۹۰۸ کاشته شد، زمانی که ۱۵ هزار زن در شهر نیویورک راهپیمایی کردند و خواهان ساعات کار کمتر، حقوق بیشتر و حق رأی شدند. حزب سوسیالیست آمریکا، یک سال بعد از این راهپیمایی، اولین روز جهانی زن را اعلام کرد.
ایدهٔ جهانی شدن این روز از زنی به نام کلارا زتکین بود. او این پیشنهاد را در سال ۱۹۱۰ در کنفرانس جهانی زنان کارگر در کپنهاگ داد. در این کنفرانس ۱۰۰ زن از ۱۷ کشور جهان حضور داشتند که همگی به اتفاق آراء با پیشنهاد او موافقت کردند.
کلارا زتکین برای روز جهانی زن، روز خاصی را در نظر نداشت. این روز تا سال ۱۹۱۷ و تا اعتصاب زنان روسیه در زمان جنگ برای “نان و صلح”، شکل رسمی به خود نگرفت. چهار روز پس از اعتصاب زنان، تزار ناچار به کنارهگیری شد و دولت موقت حق رأی زنان را تضمین کرد. تاریخ شروع اعتصاب زنان درتقویم میلادی قدیم که آن زمان در روسیه رایج بود، یکشنبه ۲۳ فوریه بود. این روز در تقویم میلادی جدید برابر با ۸ مارس و همین روزی است که امروزه گرامی داشته میشود.
روز جهانی زن یادآور دستاوردهایی است که زنان طی قرن گذشته برای رسیدن به موقعیتهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برابر در جامعه داشتهاند. این روز در کشورهای بسیاری به عنوان روز تعطیل شناخته میشود و از آن به عنوان موقعیتی برای تجلیل از زنان برابریخواه و فعال در زمینههای مختلف اجتماعی و سیاسی استفاده میشود.
بخش زنان سازمان ملل متحد، به همین مناسبت تاریخچه مختصری از تغییرات این روز را طی یک قرن گذشته منتشر کرده است.
۱۹۰۹
اولین روز جهانی زن در روز ۲۸ فوریه در ایالات متحده آمریکا گرامی داشته شد. حزب سوسیالیست آن زمان، این روز را به تجلیل از زنان کارگر اعتصاب کننده نیویورکی در سال ۱۹۰۸ اختصاص داده بود.
۱۹۱۰
حزب سوسیالست بینالملل در نشستی که در شهر کپنهاگ دانمارک برگزار شد، روز جهانی زن را پایهگذاری کرد. علت نامگذاری این روز اتحاد و همبستگی زنان سراسر جهان برای رسیدن به حقوق پایمال شدهشان اعلام شده بود. این انتخاب توسط تمام کشورهای شرکتکننده به رسمیت شناخته شد. اما روز مشخصی برای آن اعلام نشد.
۱۹۱۱
در نتیجه کنفرانس کپنهاگ، روز جهانی زن در کشورهای اطریش، دانمارک، آلمان و سویس در روز ۱۹ مارچ جشن گرفته شد و میلیونها زن و مرد در تظاهراتهای مربوط به آن شرکت کنند. علاوه بر حق رای و حق انتخاب شدن برای مناصب سیاسی، شرکت کنندگان خواستار حق زنان برای کار کردن، آموزشهای فنی و حرفهای و اتمام تبیعضهای جنسیتی در محل کارشان بودند.
۱۹۱۳-۱۹۱۴
روز جهانی زن به جایگاهی برای اعتراض به جنگ جهانی اول هم بدل شد. در جریان جنبش صلحطلبی، زنان روسیه روز زن را در اولین یکشنبه ماه فوریه گرامی داشتند. در بقیه اروپا این روز در ۸ مارچ یا روزهای قبل و بعد آن گرامی داشته شد. مانند سال قبل تظاهرات های زیادی در دفاع از صلح و همبستگی با فعالان آن حوزه هم برگزار شد.
۱۹۱۷
با آنکه جنگ تمام شده بود، اما زنان روسیه همچنان از تظاهرات روز جهانی زن به عنوان وسیلهای برای ابراز اعتراضها و اعتصابهایشان تحت عنوان «نان و صلح» استفاده کردند. چهار سال بعد، تزار روسیه اجازه رای دادن برای زنان و شرکت آنان در دولت را صادر کرد.
۱۹۷۵
سازمان ملل متحد شروع به گرامیداشت روز جهانی زن در هشت مارچ کرد.
۱۹۷۷
در دسامبر این سال، مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد که کشورهای عضو میتوانند روز جهانی زن و روز جهانی صلح را با توجه به مناسبات فرهنگی و اجتماعی خودشان در روزهای مختلفی برگزار کنند.